Primary tabs

Oriol López Calle

Nascut el 1993, inicia els estudis musicals a l’edat de 6 anys al Conservatori Professional de Terrassa. Segueix una formació amb base clàssica de la mà de la professora Rosa M. Turu, i paral·lelament combina estudis jazzístics i de música moderna amb professors com Joan Aloy i Guim G. Balasch. Als 17 anys obté el Títol de Grau Professional de Piano, el Premi d’Honor de Piano i posteriorment cursa un Post Grau de piano al mateix Conservatori. Més tard, en el panorama de jazz, ha rebut classes de Roger Mas, Marco Mezquida i Toni Vaquer. Actualment exerceix de pianista, arranjador, compositor i transcriptor amb una iniciativa pròpia de creació de partitures nascuda el 2011: My Sheet Music Transcriptions.

Com a pianista, caracteritzat per ser polifacètic, ha treballat amb músics com Alicia Rey, Miki Santamaria i Elsa Hackett, i ha coincidit amb Adrià Font o Ramon Grimalt acompanyant el Remember Quartet. És amb el Duo Tocatta, amb en Joan Torrentó al violí, que s'endinsa en l'àmbit que uneix música, teatre i humor, presentant espectacles com "Música de la màniga" o "Violintastik". En l'àmbit de la música moderna, forma part del Melonious Thong Jazz Trio i del projecte Camaleonius, i freqüenta les jam sessions de Terrassa i Barcelona. També ha col·laborat amb músics internacionals com Dustin Carlson (EUA), James Toner (Canada), Elliot Corner (Anglaterra) i Kevin Penkin (Australia).

Com a solista, i amb diverses formacions, ha actuat en nombroses ocasions a l’Auditori de Terrassa, el Centre Cultural de Terrassa, el Teatre Principal d’Arenys de Mar, el Teatre Principal de Terrassa o l’Auditori de Girona. Liderant el Biscuit Jazz Trio, ha tocat durant quatre mesos a bord de creuers per Austràlia i Nova Zelanda. També ha actuat a Dublín (Irlanda), a Chemnitz (Alemanya) i ha participat en sessions d’enregistrament a Nova Zelanda, Brighton i al Royal College of Music de Londres.