Skip to main content

La Nova Jazz Cava es consolida com a escenari del Festival Talent

Submitted by Jazz Terrassa on

La 12a edició del certamen té lloc del 16 al 27 de juny i durant el mes de setembre en 6 espais de Barcelona i a la Nova Jazz Cava de Terrassa.Des de fa cinc anys, la Nova Jazz Cava s’ha mantingut com una de les seus del Festival Talent, el certamen que pretén donar visibilitat a la creació emergent dels joves músics sorgits del Taller de Músics i que representen el present i futur de l’escena del jazz.La col·laboració de Jazz Terrassa amb el Festival es tradueix en un triple concert el proper dimarts 18 de juny (19h) amb Sandra Tarrés, Biel Jorba i Hasari Lafuente a la Nova Jazz Cava. Son actuacions que es presenten en exclusiva i formen part d’una primera tanda de concerts, d’un total de dotze que es reprendran al mes de setembre.

El cicle “Jazz a la Fresca” celebra 25 anys de concerts al Pati

Submitted by Jazz Terrassa on

Divendres 5 de juliol s'inaugura el Cicle d'estiu al Pati amb una sèrie de 7 concerts a l'escenari exterior de la Nova Jazz Cava, fins el 26 de juliol.L'àmplia riquesa d’estils de les propostes impregnen els concerts nacionals i internacionals.El Club de Jazz manté les darreres Jam Sessions de la Temporada tots els dijous de juliol a l'interior de la sala.Amb l'arribada de la canícula, la terrassa del pati exterior de la Nova Jazz Cava s'engalana per acollir una programació a l'aire lliure amb la més variada estètica jazzística. Un caramelet per les nits d’estiu a Terrassa, els divendres i dissabtes de juliol. Arrencada amb propostes de l’escena catalana

Darrers concerts a la Nova Jazz Cava abans del cicle d’estiu al pati

Submitted by Jazz Terrassa on

El madrileny Jorge Pardo, una de les màximes figures del flamenco-jazz, concert destacat del 30 aniversari de la sala (8 de juny).S’inicia la darrera tanda de concerts a l’interior de la Nova Jazz Cava per donar pas, al mes de juliol, al Jazz a la fresca, el cicle d’estiu al Pati que acull actuacions a l’aire lliure.L’agermanament del llenguatge jazzístic amb altres músiques marca un mes de juny musicalment divers i amb presència d’una figura pionera de la fusió del flamenc i el jazz: Jorge Pardo. El saxofonista i flautista torna a la Nova Jazz Cava, on ha exhibit la seva creativitat en prop de 40 concerts i llueix el guardó del segon Premi Jazzterrasman del Festival de jazz egarenc. S’acompanya de tres músics consolidats de l’escena barcelonina: el creatiu pianista Albert Bover, l’incombustible contrabaixista Horacio Fumero i l’infalible bateria David Xirgu.

Jorge Pardo torna a la Nova Jazz Cava

Submitted by Jazz Terrassa on

La connexió del músic madrileny amb la flor i nata de l’escena barcelonina, en un concert únic el proper 8 de juny a la Nova Jazz Cava.Figura pionera de la fusió del flamenc i el jazz, el compositor, flautista i saxofonista Jorge Pardo torna a la Nova Jazz Cava, on ha exhibit la seva creativitat en prop de 40 concerts. El concert mereix especial atenció per la combinació de músics fonamentals en l’escena jazz barcelonina: l’eclèctic pianista Albert Bover, l’incombustible contrabaixista Horacio Fumero i l’infalible bateria David Xirgu. L’actuació s’emmarca en el 30 aniversari de la Nova Jazz Cava.

El reconegut pianista cubà Roberto Fonseca actua a la Nova Jazz Cava

Submitted by Jazz Terrassa on

El concert de divendres 17 de maig significa el debut a Terrassa del multiinstrumentista de l’Havana i s’emmarca en el 30 aniversari de la Nova Jazz Cava.Un concert cèlebre de quatre Premis Jazzterrasman –Josep Ma. Farràs, Adrià Font, Pere Ferré i Horacio Fumero- enceta un mes de maig amb 9 concerts i 5 Jam Sessions a la Nova Jazz Cava.En una setmana marcada pels concerts i actes commemoratius del Dia Internacional de Jazz (30 d’abril) arreu del món, arrenca l’activitat local del mes maig amb una figura musical sobresortint, la del compositor cubà Roberto Fonseca.

Represa a l'abril dels concerts de la Temporada Estable

Submitted by Jazz Terrassa on

Acabada la celebració de la 43ena edició del Festival Jazz Terrassa, la Nova Jazz Cava terrassenca reprèn l’activitat de concerts regulars, cada setmana de dijous a dissabte.El mes d’abril es presenta replet d’interessants i variades propostes. De l’escena dels Països Baixos arriba a la ciutat Matthias Van Den Brande. En el debut a la sala del Ptge. Tete Montoliu, el jove i aclamat saxofonista presenta el seu actual projecte en formació de trio, sense base harmònica a l’estil Sonny Rollins, acompanyat de Tijs Klaassen i Wouter Kühne.

Un final radiant per al 43 Festival Jazz Terrassa

Submitted by Jazz Terrassa on

El concert del veterà trompetista franco-suís Erik Truffaz posa el punt i final a 22 dies, 65 concerts i activitats amb 200 músics repartits per 23 espais de Terrassa i comarca.L’organització fa una primera estimació d’assistència i confirma la tendència a l’alça de públic. Amb les localitats exhaurides, l’esperat concert del trompetista referent de l’electro-jazz, Erik Truffaz, aquesta nit a la Nova Jazz Cava, ha posat el colofó final al 43 Festival Jazz Terrassa. Amb aquesta darrera actuació, el certamen internacional abaixa la persiana de l’edició 2024 amb un balanç molt positiu tant en xifres com en la qualitat de les propostes musicals.

Un Pícnic Jazz apoteòsic

Submitted by Jazz Terrassa on

L’acte més massiu i popular del Festival Jazz Terrassaconvoca al voltant de 30.000 persones acomplint les expectatives de l’organizació.Durant més de 6 hores, el Parc Vallparadís ha acollit les actuacions de Professor Cunningham and his Old School, Las de Barcelona, The Ray Gelato – Eric Peidro Quintet i Del Toro Blues Band.El Pícnic Jazz, l’acte més popular i concurregut del Festival de Jazz de Terrassa, ha celebrat enguany la seva 23a edició exhibint de nou una més que consolidada capacitat de convocatòria, aprofitant al màxim les possibilitats d’una jornada de sol radiant amb bones temperatures. El Parc de Vallparadís ha tornat a acollir un gran dia de concerts a l’aire lliure al llarg de més de 6 hores amb molt de jazz, swing, blues elèctric i pinzellades de música brasilera.

La cita més popular del Festival: el Pícnic Jazz

Submitted by Jazz Terrassa on

Les previsions climatològiques apunten un diumenge assolellat. S'espera, doncs, que la zona sud del Parc Vallparadís es converteixi, aquest diumenge, en l'espai idoni per la música en viu en un ambient marcadament popular, familiar i festiu.La multitudinària jornada d'aquest diumenge acollirà des de les 12 del migdia quatre concerts consecutius, activitats lúdiques, Pícnic Xic, serveis gastronòmics, fira del disc, vinils de col·leccionista i artesania. Ubicat a l’escenari vela del Torrent de la Font d'en Sagrera, el Pícnic Jazz Vallparadís és tot un esdeveniment convertit en altre Festival diürn a l'aire lliure.