Skip to main content
Descripció

El local supera la dicotomia entre club i sala de concerts. Front a la tòpica imatge del petit club de jazz, que aconsegueix el caliu a base d'uns espais reduíts, amb mala visibilitat i amb l'aire espès, ens trobem amb una àmplia sala ben climatitzada, amb un mobiliari confortable, il.luminació adequada, tant escènica com ambiental, i una eleveda tecnologia electroacústica.

Aquestes qualitats satisfan les més altes exigències d'una sala de concerts. Al mateix temps, una disposició flexible del mobiliari i un servei de bar complert, permeten la informalitat, la mobilitat i la multiplicitat d'usos exigibles a un club de jazz.

La instal.lació de la Nova Jazz Cava s'efectuà rehabilitant l'antiga sala de ball de l'Ateneu Terrassenc, edifici construít el 1896 i catalogat en el Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de la ciutat. Una primera fase de restauració per garantir-ne l'estabilitat va fer-se amb motiu de la reforma el 1990 de la plaça o pati interior de l'Ajuntament, mitjançant la construcció d'un entorn exterior de maó vist. La rehabilitació i condicionament definitius per al seu nou ús van finalitzar el 1994.

Les principals característiques d'aquest edifici són la seva simetria central, amb planta de forma octogonal i la seva gran alçària lliure interior, amb les atractives encavallades de fusta de l'estructura de la coberta. L'emplaçament exempt, amb separacions de les edificacions veínes, és òptim per a un bon aïllament acústic i per a les necessàries evacuacions en cas d'emergència. La sala te un aforament legal de 434 persones.

Al mig de l'illa entre la Rasa i el Raval, tancant el pati o plaça interior de l'Ajuntament, la Nova Jazz Cava es troba en el mateix carrer que el Teatre Alegria. A més, està directament connectada amb la plaça Didó, completant així el conjunt d'equipaments culturals amb façana a aquesta plaça: la Sala Muncunill i l'Institut del Teatre.

Horari d'obertura habitual:

Dimecres de 20h a 00h: Ball Social de Lindy Hop (21:30h)

Dijous de 20h a 02h: Jam Sessions (21h Tardor/Hivern - 22h Primavera/Estiu)

Divendres i Dissabtes de 20h a 03h: Concerts (22h)

Situació: 

Passsatge Tete Montoliu s/n 08221 Terrassa

Lloguer de sala: contacta a info@jazzterrassa.org per mes informació

Demana informació

25 anys de la Nova Jazz Cava

La Nova Jazz Cava es va inaugurar el 26 de febrer de 1994. És la sala de concerts on Jazz Terrassa desenvolupa la Temporada Estable, d’octubre a juliol, amb les jam sessions dels dijous i els concerts de cap de setmana, alhora que acull activitats i concerts d’altres promotors. Tanmateix és la seu dels concerts de club del Festival de Jazz durant el mes de març. S'han comptabilitzat un total de 4.213 concerts al llarg d'aquests 25 anys.

Està ubicada en un espai de propietat municipal que havia estat l’antiga sala de ball de l’Ateneu Terrassenc —edifici construït el 1896— i que es va rehabilitar com a club de jazz en viu després d’anys de mobilització ciutadana per recuperar un espai estable per al jazz a la ciutat, després del forçat tancament de l’antiga Jazz Cava del carrer Sant Quirze (1971-1985).

A diferència del seu antecedent, la Nova Jazz Cava  supera la clàssica dicotomia entre club i sala de concerts. En lloc del mitificat petit club d’espais reduïts, amb mala visibilitat i l’aire espès, ens trobem amb una àmplia sala ben climatitzada, amb un mobiliari confortable, il·luminació adequada, tant escènica com ambiental, i una elevada tecnologia electroacústica. El local destaca també per la seva estructura singular, circular i amb una coberta catalogada com a patrimoni artístic de la ciutat amb bigam de fusta que recorda una teranyina.

Adreça
Passatge Tete Montoliu, 24
Imatges