Skip to main content

El Premi Jazzterrasman és la distinció que concedeix el Festival de Jazz Terrassa, des de l’any 2003, a un artista de l’escena nacional o internacional en reconeixement a la seva trajectòria musical, la tasca en la divulgació del gènere jazzístic i la vinculació d’aquest músic amb el club de jazz egarenc.

El lliurament del guardó consisteix amb una peça en bronze dissenyada per l’artista Sílvia Segura. L’escultura recorda la Nova Jazz Cava en la seva base octogonal i a les inacabables notes de saxo en els ondulants fils de bronze que semblen elevar-se cap al sostre. Es tracta d’una peça viva i musical, ja que emet diversos sons en ser colpejada suaument.

Sílvia Segura és una de les artistes residents a Terrassa més impactants. Amb una tècnica que recorda a Pau Gargallo i Julio González, Segura cerca noves formes d’expressió a través de les seves creacions. L’home, la música, els músics i els animals són temes recurrents a la seva obra, influïda també pel realisme màgic. L’esquematisme de línees, el gust pel suggerir, l’emotivitat del llenguatge i el toc primitivista, configuren algunes de les principals característiques del seu univers creatiu.

Imatges

Cronología

Àmbit
37 Festival Jazz Terrassa
Promoció
Cloenda 37 Festival Jazz Terrassa!

Jazzterrasman 2018! Pau Bombardó Reunion

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava
Color de fons
Àmbit
36 Festival Jazz Terrassa
Promoció
Cloenda 36 Festival Jazz Terrassa!

Jazzterrasman 2017! Pau Casares Reunion

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava
Color de fons